Полезни съвети

“Yоga skin”, утвърден и професионален метод за грим – в две лесни стъпки

Скоро прочетох в една група, че прилагането на детайлни блясъци по лицето се води течение в грима и то се нарича “Йога скин”. Отне ми време да осмисля и да разбера идеята и ако нямаше снимков  материал може би още щях да се чудя за какво става въпрос.

Отворена съм към нови идеи и винаги се стремя да се уча, годините опит в професията ми дават една стабилна база, чрез която забелязвам, че някои наименования и термини са интерпретирани неправилно само защото е модерно.  Много се говори за грим, гледат се туториали (обучаващи видеа), които част от тях са създадени  от невежи хора или такива, които вярват, че след като могат да гримират себе си и приятелките си, за да излязат на вечеринка, вече могат да съветват как се прави професионално.

“Знам, че нищо не знам” – фразата на Сократ е най-точният пример за зрялост на знанията. Влизам в цялата тази подробност единствено и само защото понякога когато се сблъскам с младо  момиче гримирало се неподходящо за структурата на лицето си, разрушавайки всякакъв синхрон създаден от природата, ми става мъчно от липсата на знание, понятие и стил.  Прекрасно е да имаме търсения и да се учим. Важно е разбира се да можем да преценим правилната информация, която достига до нас. Винаги е интересно и любопитно да се обръщаме назад в историята, в изкуството и в литературата и да изграждаме свои тенденции.

Стила в грима наречен “Йога скин” логично произлиза от значението на йогата. В основата си това е чисто съзнание, баланс и лекота, съвместност с природния закон. Това е синхрон със себе си и природата, това означава любов към което сме и как изглеждаме. Грима е помощно средство, чиято цел е да подчертае всяка красота, която природата вече е създала  и да спомогне изпъкването на индивидуалните черти на всеки. Нещото, което ми прави най-голямо впечатление, е натрупването на твъде много грим. Трябва да се научим да спазваме чистота, натрупването на грим може да се избегне или тушира винаги когато се пръсне вода на лицето и се разнесе с дебела четка за фон дьо тен. Много подходящ за това е розовата вода с пулверизатор на TittaSilkySkills “Message in a Bottle”

Голяма част от йогата е медитацията. По време на медитация  съзнанието се изчиства от стрес, регенерират клетки, които дават на кожата ни свежо и младо излъчване. Мисловното дишане, наречено прана, доставя повече кислород, което  е ключа към здравето.  Осветява външният вид на кожата, изчезват бръчките и се забавя стареенето.

Стъпка едно за нанасяне на хайлайтър:

Най-важно е първо да опознаем кожата си, с нейните особености, преди да нанасяме всевъзможни продукти по нея. Първо трябва да се грижим за нея и после да я гримираме и да се опитваме да я „подобрим“. Кожата излъчва свежест едва когато е третирана правилно.

Стъпка две:

Тайната на хайлатъра е в правилното полагане и на правилното място. Не забравяйте, че идеята е излъчване на чистота и съответно светлина. Линията между това и мазен вид е тънка, заради блясъка на фините частици брокат, които отразяват светлината. Скулптурата на лицето  на правилна светлина ще ви покаже, кои са частите на лицето, които изискват леко и нежно докосване, за да светлоотразите и да отвлечете вниманието от бръчките например около окото или да дадете повече плътност на устните си, или просто да излъжете часовете сън, които  ви липсват и да заличите умората. Един от положителните моменти на хайлатъра е, че придава  свеж и небрежен вид, като след загар на плажа, а това директно изключва излишното натрупване на грим.

Най- добрият грим си остава пленителната, зареждаща, чаровна и искрена усмивка.

Вдишнете, усмихнете се и Вие заслужавате да излъчвате себе си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *