Авторски

Маслото от Карите – чудотворното му въздействие върху кожата

За първи път когато видях ефекта от чудотворното му въздействие върху кожата, беше когато работех с актрисата Мариса Томей.

В Интернет пространството има много информация относно произход, производство, търговия и химичен състав. Впечатляващо е да се знае, че един от първите европейски пътешественици, описал в своите съчинения, производството на маслото бил шотландец Мунго Парк. Той споменава хранителните свойства на маслото и качеството му то да се съхранява свежо без сол в течение на година. Или, че 90% от проучванията показват, че производителите на шоколад използват шеа маслото като заместител на какаовото.

В медицината то се използва за основа на много медицински мехлеми. Някои от химическите съставки имат противовъзпалителни емолиенти и овлажняващо свойства.

В Нигерия маслото от шеа се използва за лечение на синузит и облекчаване на назалната конгестия. Масажира се в ставите и други части на тялото, където се появява болка.

Мариса Томей и филмът War Inc. 2008.

Период в началото на моите търсения като гримьор. Вече бях натрупала опит като асистент. Продуцентите на Ню Бояна Филмс бяха открили, че заедно с доброто актьорско майсторство, Мариса е изискваща. Тогава съдбата ме срещна с нея. Никога няма да забравя първия снимачен ден. Аз ужасно притеснена. Подвижната гримьорни беше паркирана пред входа на хотела й. Очаквахме да слезе и да започнем снимки. Напрежението, че ще се срещна с любима актриса, се допълваше с факта, че изоставаме с времето и всички ще очакват аз да съм доста бърза в запознаването ни и пресъздаването на нейният образ, без пробен грим и без преговори за мнението на режисьора, моето мнение и нейното виждане относно образа. Както винаги в моят живот се случва, когато съм най-много притеснена за нещо, тогава всичко минава плавно и подкрепено от природата. Помня, че се впечатли от едни много неизвестни сенки в натурален нюанс, които станаха любимите й. Нейните асистенти бяха поръчали козметика и грим, с които тя си е свикнала да работи. Повечето актьори, с натрупаният опит през годините са наясно кои продукти, кремове им действат най-добре за пред камерата. Това си е огромен опит и за мен самата. Всяка тяхна любима марка е откритие за мен и предизвиква въпросите ми защо е харесвана от тях.

Фон дьо тенът, който тя тогава харесваше, и заедно открихме защо й се отразява добре беше един от най-добрите и до момента–Cle De Peau. Кремообразната формула, лека и мека текстура, без да стои сухо или мазно. Идеално попиваща текстура за нейната кожа. Ружът също кремообразен на стик, един от първите на пазара, малко натежаваше, но добре разнесен, и комбиниран с релефните сенки на Nars стоеше перфектно. Кремче тата, които ползвахме като основа изглаждаха кожата й и си мислех, че са с магически свойства. Първосигнално прочетох състава им и забелязах една повтаряща се съставка, която беше Shea butter.

Разрових се и открих, че в L’Occitane продават в чиста форма от маслото. Тогава марката се беше установила на пазара като един от първите био производители на натурална козметика. А и как да не повярваш на французите.

За първи път екпериментирахме с маслото на устните й, допадна ни как овлажнява и постепенно заменихме кремовете с него в ритуалното почистване на грим след края на снимачният ден. Дори си позволихме да пробваме  и на крайчетата на косата й като маска.

Запознаването ми с маслото от карите във формата на приложение и работата ми с тази невероятна актриса са опит, който базират всяка моя стъпка както в грима така и в TittaSilkySkills.       Other side of heaven

https://www.tittasilkyskills.com/produkt/moonlight/    Колкото по-взискателен е един актьор, толкова по-ценен е урокът. Един от най-чудесните моменти на професията ми си остават приятелските взаимоотношения, които се изграждат на базата на доверие, тайни съхранявани взаимно, мигове, които са само наши.

В заключение мога да кажа, че каритето е с най-стабилните овлажняващи свойства за мен и затова то е в състава на маслата на TittaSilkySkills от една страна и от друга, е идеален втвърдител за продуктите с органична база. Подходящо е за кожата на лицето и деколтето както и кожата на ръцете и тялото. Достатъчно нежно и наситено на мастна киселина като  Омега 9. в същото време е добре абсорбиращо не оставя усещане за мазност и непокривност. Чудесно се комбинира и с други базови и етерични масла, което го прави още по желано.

Достатъчно е малко количество разтопено в дланите, за да нанесете в желата зона и да се насладите.

Вдишнете от звездния прах, усмихнете се и Вие заслужавате да излъчвате себе си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *