Полезни съвети

Кожата през зимата – как да я съхраните с помощта на нашите продукти

Кожата има своите естествени предпазни свойства за съхранение от вредната околна среда. Колкото и да се радваме на красивата зима – на снега и на искрящата белотата, нашата кожа приема климатичните условия като стрес. Когато температурите са ниски, въздухът е по-сух и, както тялото, така и кожата, задържат по-малко вода. Слоят от естествени вещества, които я омазняват и се грижат за нейната хидратация, изтънява от студения вятър. По този начин кожата остава беззащитна и много уязвима.

Един от начините да й помогнем е да я подхранваме с нужните съставки чрез нанасяне на серум или масло. Нейното хидратиране е много ефикасно след душ или преди лягане. Особено важно е да го правим и преди да я изложим на студ.

Възстановяващото масло „Бързи и Яростни” (Recovery Butter – Fast and Furious) на Titta SilkySkills съдържа комбинация от масла, които имат за цел да възстановяват естественият имунитет на кожата. Маслото от арника лекува малките сухи цепнатини, причинени от студа, и регенерира клетките. Каритето пък е едно от най-добрите “лекарства” срещу сухoта. То регулира липидния синтез и подпомага задържането на влагата.
Друг подходящ продукт за зимния сезон е “Пълнолуние“ (Moonlight) – серум с интензивно количество семена от арган, пореч, таману и кайсия. Всяка молекула от тези полезни семенца спомага за защитата и бързото възстановяване на кожата.

Рязката промяна на температурата от студено към топло действа също като стрес за организма. Хубаво е да намерим начин да овлажняваме въздуха около себе си – в дома и на работното място. Достатъчна е купа с вода на радиатора или специални уреди за тази цел.

Да не забравяме, че устните също имат нужда от защита през студения сезон. Маслото от малина в комбинация с пчелен восък е доста сполучлива за тази цел. И двата балсама на Titta SilkySkills съдържат достатъчно количество от тези вещества, за да се погрижат за мекотата на вашите устни.

Най-важното разбира се, за да запазим усмивката и доброто си настроение през зимния сезон, е да се погрижим за себе си. Никога не е късно да си направим подарък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *